Skip to main content

Συνάντηση ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με εργαζομένους ΟΑΣΘ-«Δίπλα σε όσους διεκδικούν τα αυτονόητα»

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς είναι ένα πεδίο πολιτικής απαξίωσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης.

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, όπου τέθηκε το ζήτημα της μη υπογραφής συλλογικής σύμβασης από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, «μιας σύμβασης που έχει συμφωνηθεί εδώ και μήνες», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ακόμη, τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ «θα στέκεται δίπλα σε εργαζόμενους όλων των κλάδων που διεκδικούν αυτονόητα δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».

Παράλληλα με τα εργασιακά, έγινε και μια αναλυτική συζήτηση για το θέμα των συγκοινωνιών στην πόλη, με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ να ζητά από την κυβέρνηση «να εξηγήσει στον λαό της Θεσσαλονίκης ποιο είναι το πλάνο της για τα μέσα μεταφοράς».

«Γιατί έχει αφήσει να παρακμάζει ένας τεράστιος αριθμός του στόλου του Οασθ, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί λεωφορεία εξωτερικού με leasing. Πόσο κοστίζει συνολικά στον ελληνικό λαό η υπόθεση με τα leasing; θα μπορούσε με αυτά τα χρήματα να συντηρηθεί ο στόλος των λεωφορείων του ΟΑΣΘ; Για ποιο λόγο δεν Υπογράφει τη συλλογική σύμβαση εργασίας; Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς είναι ένα πεδίο πολιτικής απαξίωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα υποβάθμισε στο χείριστο επίπεδο και η Νέα Δημοκρατία τα απαξιώνει καθημερινά, με σκοπό την τελική τους πώληση», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.