Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Το μέλι, με την ονομασία «Μελίβελος», από την Καστοριά ταξίδεψε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας την πρώτη θέση στα Mediterranean Taste Awards 2021.

Τον 33χρονο μελισσοκόμο Χρήστο Τζακόπουλο, με καταγωγή από το Βέλος Καστοριάς, που απέσπασε την ύψιστη διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό για το μέλι που παράγει, συνάντησε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η επικεφαλής Μαρία Αντωνίου, προκειμένου να τον συγχαρεί κι από κοντά.

Το μέλι, με την ονομασία «Μελίβελος», από τα βουνά της Καστοριάς ταξίδεψε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το πρώτο βραβείο σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας, των Mediterranean Taste Awards 2021 (ΜΤΑ2021), που διεξάγεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε Λονδίνο και Βερολίνο.

Η διάκριση ,που απέσπασε ανάμεσα σε περισσότερες από 250 συμμετοχές, υποδηλώνει την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.

«Ο Χρήστος Τζακόπουλος κατάφερε με το μέλι που παράγει να ταξιδέψει το προϊόν εκτός συνόρων και να ακουστεί η χώρα μας για μία φορά ακόμη στο εξωτερικό. Νιώθω επίσης περήφανη, που ο νεαρός συντοπίτης μου, απόφοιτος της ίδιας σχολής με μένα, λάτρης της υπαίθρου και της φύσης, επένδυσε στον πρωτογενή τομέα δείχνοντας τον δρόμο στη νέα γενιά», ανέφερε η κ. Αντωνλιου και συνεχάρη θερμά για την επιτυχία αυτή τον Χρήστο Τζακόπουλο και επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα.

«Για την Κυβέρνησή μας αποτελεί στρατηγική επιλογή η στήριξη και ενίσχυση των αγροτικών μας προϊόντων. Θεωρούμε, άλλωστε, ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ένα όπλο στη φαρέτρα μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας», κατέληξε η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ