Skip to main content

Συνάντηση Αντωνίου-Πιερρακάκη - «Να καταστεί νησίδα καινοτομίας η Θεσσαλονίκη»

Έγινε γνωστό πως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά στην πιλοτική εφαρμογή νέων υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Για όσα σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας συζήτησαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μαζί με την Επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά στην πιλοτική εφαρμογή νέων υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που διευκολύνουν τον πολίτη ενώ άμεσα μία νέα ηλεκτρονική διαδικασία, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά από την ΕΥΑΘ, απλουστέυοντας μία σειρά ενεργειών προς όφελος των πολιτών αλλά και της επιχείρησης.

«Την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε και λόγω της πανδημίας ενεργοποιούμε τα ψηφιακά εργαλεία που διαθέτουμε και που βοηθούν στην καταπολέμηση της διασποράς, αφού μειώνουν τη γραφειοκρατία και τις ουρές σε υπηρεσίες», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, «προωθούνται μέτρα και πολιτικές για τη διευκόλυνση των επενδύσεων» συνεχίζει. «Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τη νέα επένδυση της Microsoft, η οποία βάζει την Ελλάδα στον πυρήνα του διεθνούς ψηφιακού χάρτη και την καθιστά κόμβο σημαντικών επενδύσεων».

«Ήδη στη Θεσσαλονίκη καταγράφουμε τα πρώτα δείγματα γραφής από τη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco. Το πρωτοπόρο εγχείρημα του αμερικανικού κολοσσού σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες επενδύσεις που δρομολογούνται εντάσσουν την πόλη στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη, με την προοπτική να καταστεί η Θεσσαλονίκη νησίδα καινοτομίας σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη», επισημαίνεται.

«Στην εποχή που ζούμε η χρήση τεχνολογικών εργαλείων και εφαρμογών καθίσταται αναγκαία.  Η χώρα μας, λοιπόν, μπορεί να είναι ανταγωνιστική στη νέα ψηφιακή εποχή και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση της Επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.