Skip to main content

Συνάντηση Αντωνίου-Θεοχάρη για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας

Επικεφαλής του γραφείου Μακεδονίας του πρωθυπουργού συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού και συζήτησαν για το σχέδιο τουρισμού της κυβέρνησης.

Με τον υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη συναντήθηκε την Πέμπτη 01 Απριλίου 2021, η επικεφαλής του γραφείου Μακεδονίας του πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

«Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν φέτος όλες οι πύλες εισόδου από τα χερσαία σύνορα. Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού θα συμβάλλει καθοριστικά στην ασφαλή ροή εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνίου:

Μπροστά μας έχουμε μία μεγάλη πρόκληση. Την ανασύνταξη της οικονομίας με την έναρξη και της τουριστικής περιόδου. Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για εγχώριο οδικό τουρισμό και προσέλκυση τουριστών από όμορες περιοχές. Η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας αποτελεί για μας ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί.

Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει πρωτόκολλα και διαδικασίες έτσι ώστε το άνοιγμα να γίνει με τον πιο ασφαλή τρόπο. Η χώρα μας είναι έτοιμη να αγκαλιάσει κάθε τουρίστα με ασφάλεια και αυτό το καλοκαίρι.

Σε αυτό το τελευταίο μίλι της δύσκολης διαδρομής απαιτείται αυξημένη προσοχή και όχι χαλάρωση.

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.