Skip to main content

Συνάντηση Αβραμόπουλου με Κόντε και Σαλβίνι για το μεταναστευτικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι ο κ. Αβραμόπουλος είναι έτοιμος να συζητήσει με την Ιταλία για την ανακατανομή των μεταναστών.

Συνάντηση και με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε θα έχει τη Δευτέρα στη Ρώμη ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έκαναν γνωστό πηγές προσκείμενες στην ιταλική προεδρία της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται να συζητηθεί «ο φάκελος του μεταναστευτικού».

Νωρίτερα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι είχε κάνει γνωστό, με δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, ότι τη Δευτέρα θα συναντηθεί στο υπουργείο του με τον κ. Αβραμόπουλο, για να συζητήσουν διάφορες πτυχές του μεταναστευτικού.

Σε ανακοίνωσή της, την Πέμπτη, η Κομισιόν, ανέφερε ότι ο κ. Αβραμόπουλος είναι έτοιμος να συζητήσει με την Ιταλία για την ανακατανομή των μεταναστών.  

«Ο επίτροπος Αβραμόπουλος σκοπεύει να συναντηθεί με την ιταλική κυβέρνηση για να συζητήσουν συμπληρωματικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, προκειμένου να ρυθμιστεί το πρόβλημα», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν προσθέτοντας ότι η Επιτροπή αισθάνεται ανακούφιση που βρέθηκε λύση για τους 49 μετανάστες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στη Μάλτα την Τετάρτη.

Έπειτα από εβδομάδες στη θάλασσα, οι 49 μετανάστες θα κατανεμηθούν εν τέλει σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.