Skip to main content

Συνάντηση Ζέρβα - Θεοδωρικάκου αύριο στη Θεσσαλονίκη

Αύριο, ο κ. Θεοδωρικάκος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την τελετή παράδοσης στον υφυπουργό. Θα συναντηθεί και με τον νέο δήμαρχο της πόλης.

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκίνησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στο πρόγραμμα «Κλεισθένης», που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός συναντηθηκε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, με τον οποίο άνοιξε ο κύκλος συναντήσεων του.

Εντός της ημέρας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και εκλεγμένο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Αύριο, ο κ. Θεοδωρικάκος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την τελετή παράδοσης στον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον εκλεγμένο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Εντός της εβδομάδος, αναμένεται να έχει σύσκεψη με τους 13 εκλεγμένους περιφερειάρχες.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε ότι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, λόγω της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ίδιος τόνισε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι «να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να βοηθήσουμε να υπάρχει πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, να υπάρξουν πολύ καλύτερες υποδομές, με βασικό στόχο πάντοτε την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη συμμετοχή τους».