Σάββατο 17 Αυγούστου 2019
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΘ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης Πράξεις #ΓιαΤηΜακεδονία με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

O σχεδιασμός του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας σε επίπεδο μεταφορών, διακίνησης πρωτογενών υλών και προιόντων και, ιδιαίτερα, προώθησης εξαγωγών, ώστε να αναδειχθεί το λιμάνι σε κύρια θύρα εξυπηρέτησης των γειτονικών χωρών και σε κόμβο ανάπτυξης της χώρας μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής αναπτύχθηκε κατά τη συζήτηση του προέδρου του ΔΣ και διευθύνονται συμβούλου του ΟΛΘ, Σωτήρη Θεοφάνη με αντιπροσωπεία της Παράταξης Πράξεις #ΓιαΤηΜακεδονία.

Η αντιπροσωπία, που επισκέφθηκε το λιμάνι, ήταν αποτελεούμενη από τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργίου και τους  υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Λέων Ζύκα, Βασίλη Λεκίδη, Σταματία Μπαινούση, Παναγιώτη Παπαδωρόθεο, Παναγιώτη Στεφανίδη, Παναγιώτη Τουχτίδη και Όλγα Τσιπτσέ.

«Έργα αιχμής θεωρούνται η συγκοινωνιακή και σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού, ταυτόχρονα με την δημιουργία ενός, ικανού μεγέθους, διαμετακομιστικού εμπορευματικού σταθμού, που όμως θα πρέπει να επισπευθούν, για να ακολουθήσουν τον δυναμικό "εσωτερικό"προγραμματισμό του Οργανισμού, που στοχεύει να αξιοποιήσει πλήρως την γεωστρατηγική θέση της Περιφέρειάς μας. Εντός της επόμενης τριετίας η εικόνα θα πρέπει να έχει αλλάξει και αυτό είναι ευθύνη όλων και της αιρετής περιφέρειας, με πράξεις και όχι με λόγια», τονίζει σχετική ανακοίνωση.

«Η σχέση του ΟΛΘ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να περάσει σε νέα, παραγωγική φάση, ώστε μέσω κοινού σχεδιασμού, όπου απαιτείται, συνεργασίας, αλλά και ενεργούς υποστήριξης, να επιταθεί η θετική δυναμική που καταγράφεται και να αξιοποιηθούν οι  πραγματικές δυνατότητες του, ώστε από λιμάνι της "μικρής ενδοχώρας", κατά κύριο λόγο, να καταστεί μεγάλος εμπορευματικός κόμβος διακίνησης  και κύριος εξαγωγικός πυλώνας της χώρας», προσθέτει.

 «Η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες! Και στο λιμάνι πρέπει να χτυπήσει η καρδιά της Περιφέρειας, όχι πια με λόγια αλλά με Πράξεις», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ