Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 84ΗΣ ΔΕΘ

«Στόχος των συγκεκριμένων επαφών είναι η καταγραφή των θεμάτων που απασχολούν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

Κύκλο επαφών με παραγωγικούς φορείς ενόψει της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ξεκίνησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σήμερα ο κ. Σταϊκούρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών  κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για επεξεργασία πολιτικών, οι οποίες εστιάζουν:
⦁    Στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
⦁    Στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Στη στήριξη της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της υγιούς επιχειρηματικότητας.

«Πρόκειται για κινήσεις που θα βοηθήσουν αποφασιστικά την πορεία ανάκαμψης που έχει ήδη πάρει η ελληνική οικονομία» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΥΠΟΙΚ, «στόχος των συγκεκριμένων επαφών είναι η καταγραφή των θεμάτων που απασχολούν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, η ανταλλαγή απόψεων, η ενίσχυση της συνεργασίας  και η ανάδειξη των καλύτερων δυνατών προτάσεων-λύσεων για την ανάταξη της οικονομίας, με έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο αφουγκράζονται και λαμβάνουν υπόψη τις επισημάνσεις των παραγωγικών φορέων για την ουσιαστική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.   

Η ελληνική οικονομία κάνει πλέον βήματα προς τα εμπρός. Και σ’ αυτή την εργώδη προσπάθεια, οι φορείς διαδραματίζουν το δικό τους εποικοδομητικό ρόλο».                    
                  
                       
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ