Skip to main content

Διπλωματικές πηγές: Δείπνο Δένδια-Τσαβούσογλου την Πέμπτη στην Τουρκία

Στο τραπέζι της συνάντησης αναμένεται να τεθούν οι διμερείς σχέσεις καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Άγκυρα αύριο, Πέμπτη 15 Απριλίου, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στη συνέχεια θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Όσον αφορά την ημερήσια διάταξη των συνομιλίων, αναμένεται συζητηθούν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το protothema.gr, οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στη Λιβύη και τη Συρία, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Από ελληνικής πλευράς, στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Ακολούθως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει προς τιμήν του κ. Δένδια δείπνο «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του Ραμαζανιού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.