Skip to main content

Συχνότερες περιπολίες για τις ανεξέλεγκτες χωματερές ζητά ο δήμος Δέλτα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα πολιτικής προστασίας που διαχειρίζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα όρια του δήμου Δέλτα.

Συνάντηση εργασίας είχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Δαδούδη και τον διοικητή του 6ου Π.Σ. Σίνδου πύραρχο Γιάννη Μπαγιώτη στο δημαρχείο.

Στην συνάντηση ήταν παρών ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης και ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Φάνης Αλμπάνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα πολιτικής προστασίας  που διαχειρίζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα όρια του δήμου Δέλτα ενώ επισφραγίστηκε η στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών προς όφελος των πολιτών.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε  τη συνδρομή της Π.Υ με συχνότερες περιπολίες σε συνεργασία με την Αστυνομία προκειμένου να εξαληφθεί το φαινόμενο της δημιουργίας ανεξέλεκτων χωματερών που ξεφυτρώνουν σε περιοχές του Δήμου, προκαλώντας εστίες μόλυνσης  και  μεγάλο κίνδυνο  πρόκλησης πυρκαγιάς.  

Από την πλευρά τους οι αξιωματικοί της Π.Υ απηύθυναν  έκκληση στους δημότες του δήμου Δέλτα να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική  αν εντοπίσουν συσσώρευση σκουπιδιών σε περιοχές του δήμου Δέλτα.

Ο  κ.  Ιωαννίδης τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τους υπαλλήλους της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και από εθελοντές για τον εντοπισμό αυτών των χωματερών και τον καθαρισμό τους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ευρύτερης και ουσιαστικότερης συνεργασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

«Μετά την  πρώτη συνάντηση που είχαμε  με τον νέο διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης αρχιπύραρχο  κ.  Δαδούδη και τον  διοικητή του έκτου Π.Σ Σίνδου πύραρχο  κ. Μπαγιώτη, διαπιστώσαμε την δυνατότητα άριστης συνεργασίας για όλα τα ζητήματα  που αφορούν την Πυροσβεστική Υπηρεσίας και θέσαμε τις βάσεις προς  αυτήν την κατεύθυνση με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του Περιβάλλοντος. Θέλω να ζητήσω και από τους δημότες να να συμβάλλουν στον περιορισμό του φαινομένου των ανεξέλεγκτων χωματερών και να καταγγέλλουν άμεσα όποια τέτοια δραστηριότητα εντοπίσουν στο δήμο μας ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να αποτρέψουμε την επιβάρυνση του περιβάλλοντος στην περιοχή μας» υπογράμμισε ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ότι τόσο ο δήμαρχος Δέλτα όσο και οι Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι από κοινού με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία  θα συνεχίσουν την προσπάθεια ενημέρωσης των αγροτών που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου, για την απαγόρευση καύσης υπολειμμάτων γεωργικής καλλιέργειας. Μάλιστα με πρωτοβουλία του δημάρχου, θα γίνει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στο  πλαίσιο  των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, με αγροτικούς συνεταιρισμούς και συλλόγους ώστε όλοι οι καλλιεργητές να ενημερωθούν για το νομικό πλαίσιο που διέπει την επεξεργασία των υπολειμμάτων των καλλιεργειών τους.

Παράλληλα ο κ Ιωαννίδης ζήτησε να γίνονται έλεγχοι  στα  ιδιόκτητα οικόπεδα και στα  αγροτεμάχια για τον καθαρισμό τους από χόρτα, που ίσως αποτελέσουν εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς ενώ τόνισε ότι ο δήμος Δέλτα με τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό που διαθέτει είναι έτοιμος να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν και αν χρειαστεί.