Skip to main content

Συνάντηση δήμου Δέλτα με φορείς για το πόσιμο νερό στον Αξιό

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πρόβλημα, για τις λύσεις που προτείνονται και για τις ενέργειες που δρομολογούνται.

Συνάντηση με την επιτροπή κατοίκων για το πόσιμο νερό στη Δ.Ε. Αξιού (Κύμινα, Ν. Μάλγαρα, Βραχιά) είχε σήμερα στο δημαρχείο στη Σίνδο ο δήμαρχος, Ευθύμης Φωτόπουλος με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (κ.κ. Γ. Ρήγας, Σπ. Σταματάκης, Λ. Χατζηκυριάκου ενώ οι κ. Γ. Γλώσσης και Δ. Ζακαλκάς απουσίαζαν δικαιολογημένα λόγω προσωπικού κωλύματος), της προέδρου της ΔΕΥΑΔΔ Ελ. Μπαλογιάννη και του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Αθ. Κομκούδης. 

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πρόβλημα, για τις λύσεις που προτείνονται και για τις ενέργειες που δρομολογούνται. Δεδομένου ότι ο δήμος δεν είχε προσκληθεί, η επιτροπή ενημέρωσε για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα Κύμινα με τη συμμετοχή του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ότι «το πρόβλημα δεν έχει κομματικό χρώμα, είναι διαχρονικό και ήρθε η ώρα για τη λύση του». Αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στη διαβεβαίωση της ΕΥΑΘ ότι πόσιμο νερό θα μπορεί να δοθεί το 2022 όταν ολοκληρωθεί το έργο του Αλιάκμονα ενώ χαιρέτισε την διαβεβαίωση του κ. Φάμελλου ότι η ΕΥΑΘ θα προχωρήσει σε συγκριτική μελέτη με αντικείμενο την εξεύρεση του καλύτερου δυνατού τρόπου επίλυσης του προβλήματος. Για το θέμα αυτό ο δήμος έχει ζητήσει τη συνδρομή των Ελλήνων ευρωβουλευτών για εξεύρεση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ξεκινήσει ο δήμος έγκαιρα την αναγκαία υποδομή.

Επίσης, επίκειται η υποβολή πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος της χρηματοδότησης για τη συντήρηση και την ανακατασκευή των υφισταμένων εξυγιαντηρίων αλλά και των υδρομέτρων, ενώ ο Δήμος θα προχωρήσει αφενός σε δύο νέες γεωτρήσεις για την εξεύρεση πόσιμου νερού και αφετέρου αποκοπή της σύνδεσης του παλαιού δικτύου που μέχρι σήμερα επιβαρύνει το νερό των εξυγιαντηρίων και το καθιστά μη πόσιμο.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία και σε αυτό το θέμα, ενώ τόνισε προς τα μέλη της επιτροπής -τα οποία επίσης ευχαρίστησε- ότι η πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ κ. Ελένη Μπαλογιάννη είναι διαθέσιμη καθημερινά για να συνεργάζεται με την επιτροπή και να ενημερώνει τους κατοίκους. «Όλοι μαζί, σε συνεργασία, μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα» είπε.