Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΕΑΥΘ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΛΑΣ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρθηκαν σε μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα Δασκαλάκη, πραγματοποίησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τα προεδρεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Φώτιος Δομζαρίδης, ο Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Αβραάμ Αϊβαζίδης,  ο Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος κ. Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Δουβαλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για την εξέλιξή τους.

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφερθήκαμε σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ κι ενημερωθήκαμε για την εξέλιξή τους», επισημαίνεται στην ενημέρωση.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Αστυνομικά Φαρμακεία

Όπως εξηγεί η Ένωση, μολονότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ψήφιση των διατάξεων που ορίζουν την λειτουργία Αστυνομικών Φαρμακείων, αυτές δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία. «Οι Ενώσεις μας επισήμαναν την μεγάλη ανάγκη κάλυψης των φαρμακευτικών αναγκών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και των μελών των οικογενειών τους, από δικά μας Φαρμακεία, τα οποία θα λειτουργούν αυτοτελώς όπως γίνεται με τα Στρατιωτικά Φαρμακεία», αναφέρεται.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Επιτελάρχης, σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση, ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την λειτουργία του πρώτου Αστυνομικού Φαρμακείου, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι όποια κωλύματα υπάρξουν θα ξεπεραστούν γρήγορα.

Αποσπάσεις λόγω μεταναστευτικών ροών

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΑΥΘ: «Εδώ και δυο μήνες, οι μετακινήσεις των συναδέλφων της ΥΜΕΤ/ΔΑΕΘ στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου αποζημιώνονται με έξοδα δημοσίου και όχι μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, όπως γίνεται για τις υπόλοιπες μετακινήσεις των Αστυνομικών στα νησιά.

» Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε πρόσφατο έγγραφό της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, επισήμανε την οικονομική αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοι και πρότεινε την ένταξη των συγκεκριμένων μετακινήσεων στο πρόγραμμα της Ε.Ε. που προορίζεται για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.
Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από τον κ. Επιτελάρχη ότι η πρότασή μας υιοθετήθηκε και θα τεθεί σε ισχύ από 1-6-2019.

» Μια ακόμα πρότασή μας, η οποία όπως διαφαίνεται θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι η αεροπορική μετακίνηση των διμοιριών στα νησιά. Η Ηγεσία έχει αναγνωρίσει την αναγκαιότητα γρήγορης και άκοπης μετακίνησης των συναδέλφων κι ως εκ τούτου προχωράει τις διαδικασίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ελλείψεις σε οχήματα

» Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα λόγω της έλλειψης υπηρεσιακών οχημάτων. Πρόσφατα, η Ηγεσία έκανε ένα πρώτο βήμα για την μερική άμβλυνση της κατάστασης. Ωστόσο, όπως ενημερωθήκαμε έχει προκηρυχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, νέος διαγωνισμός από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την προμήθεια του Σώματος με 400 νέα οχήματα. Ο κ. Επιτελάρχης μάς εξέφρασε τη βούλησή του για νέα ενίσχυση της ΓΑΔΘ με οχήματα, όχι μόνο μέσω του προαναφερόμενου τρέχοντος διαγωνισμού αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό

» Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού είναι ένα βασικό πρόβλημα της ΓΑΔΘ, από το οποίο πηγάζουν και άλλες σημαντικές υπηρεσιακές δυσλειτουργίες. Ο κ. Επιτελάρχης αναφέρθηκε στη φετινή ενίσχυση της ΓΑΔΘ με 50 Αστυνομικούς, μετά από πολλά χρόνια ελάχιστων μεταθέσεων. Η ενέργεια αυτή, αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση των μεγάλων ελλείψεων της ΓΑΔΘ σε προσωπικό και για τον ίδιο λόγο, η ΓΑΔΘ θα ενισχυθεί τους θερινούς μήνες με Δόκιμους Αστυφύλακες.

Μέτρα τάξης σε εκδηλώσεις

» Οι Ενώσεις μας δεν θα μπορούσαν να μην θέσουν επί τάπητος το επαχθές πρόβλημα της κατασπατάλησης δυνάμεων σε μέτρα τάξης και εκδηλώσεις ήσσονος αστυνομικού ενδιαφέροντος.

» Τη στιγμή που σε πολλούς Αστυνομικούς οφείλονται δεκάδες ημερήσιες αναπαύσεις, η Διοίκηση με κάθε ευκαιρία ανατρέπει, την τελευταία στιγμή, τον πίνακα υπηρεσίας και διαθέτει υπέρογκο αριθμό Αστυνομικών σε εκδηλώσεις που ως συνήθως χαρακτηρίζονται «έκτακτο γεγονός».

» Η παρούσα Ηγεσία, από την στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, έχει εκδώσει αλλεπάλληλες διαταγές για την τήρηση του χρόνου εργασίας του προσωπικού, οι οποίες  αγνοούνται επιδεικτικά. Οι Ενώσεις μας ζήτησαν από τον κ. Επιτελάρχη να ελεγχθεί ποιοι είναι οι υπαίτιοι για τις καταστρατηγήσεις των εσωτερικών διαταγών της Υπηρεσίας.

» Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι η νυν Ηγεσία του Σώματος δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων μας και δεν εξαντλείται σε θεωρητικές συζητήσεις που δεν έχουν κάποιο απτό αποτέλεσμα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ