Skip to main content

Συνάντηση Ευθυμίου - Κοντοζαμάνη για την κατάσταση στο ΕΣΥ

Σε υπόμνημα της η βουλευτής παραθέτει αναλυτικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει κάθε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, εν μέσω της πανδημίας.

Mε τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη συναντήθηκε η βουλευτής της ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, λόγω της έντονης υγειονομικής επιβάρυνσης που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνάντησή της αυτή πραγματοποιήθηκε ως επακόλουθο των επισκέψεων που πραγματοποίησε στα περισσότερα νοσοκομεία της πόλης μας και των συναντήσεών της με τις Διοικήσεις τους, από τις οποίες ενημερώθηκε για την εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομειακά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, όπως διαμορφώθηκε με την έξαρση της πανδημίας, καθώς και για τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε γενικότερο επίπεδο. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερώσει και να εγχειρίσει υπόμνημα στον Υφυπουργό, στο οποίο καταγράφονται όλα τα παραπάνω για τα νοσοκομεία που επισκέφτηκε καθώς και να καταθέσει τις προτάσεις της για αυτά.

«Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, εξαιτίας της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ιδίως στην πόλη μας, προβάλλει συστηματικότερα και επιτακτικότερα η ανάγκη για τη θωράκιση του συστήματος υγείας και τη στήριξη όλων των εργαζόμενων στο χώρο αυτό, που τέθηκαν εξαρχής στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Για τον λόγο αυτό, αφού αξιολόγησα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε νοσοκομειακού ιδρύματος, τις οποίες διαπίστωσα ιδίοις όμασι από τις επισκέψεις σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, κατέθεσα στον κ. Κοντοζαμάνη υπόμνημα με τις προτάσεις μου για τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και για τα οποία μπορεί να ληφθεί μέριμνα από το Υπουργείο Υγείας.
Στόχος μου είναι, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, να συμβάλω στην αναβάθμιση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των κατοίκων της», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.
 
Στο σχετικό υπόμνημα, η βουλευτής παραθέτει αναλυτικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει κάθε νοσοκομείο, με κυριότερα τα κτηριακά προβλήματα, την υποστελέχωση σε εξειδικευμένο προσωπικό και τις ελλείψεις σε διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η κ. Ευθυμίου, επισημαίνοντας τις ανάγκες για κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συζήτησε με τον Υφυπουργό για τη δυνατότητα μονιμοποίησης όσων απασχολούνται εδώ και χρόνια με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Επιπρόσθετα, η βουλευτής μετέφερε το αίτημα των υγειονομικών του ΕΣΥ να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, το οποίο, όπως αναφέρει, προβάλλεται από αυτούς πιο επιτακτικά σήμερα, δεδομένου ότι όλοι εργάζονται στα νοσοκομεία στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και κάτω από αντίξοες συνθήκες.