Skip to main content

Συνάντηση Ευθυμίου-Δεμουρτζίδη για τα ζητήματα του δήμου Παύλου Μελά

Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, κατασκευή διαμερισμάτων για τους στρατιωτικούς και δημοτικά οικόπεδα Μετεώρων στην ατζέντα.

Με τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτριο Δεμουρτζίδη, συναντήθηκε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός της για τις Δυτικές Συνοικίες.

«Παρακολουθώ διαχρονικά τα ζητήματα των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης. Η ανάγκη για την αναβάθμιση των Δυτικών Συνοικιών προβάλει ακόμη πιο επιτακτική, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας λόγω της πανδημίας, που θα οδηγήσει συνακόλουθα στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Έχω κάνει παρεμβάσεις για τα ζητήματα αυτά τόσο στο κοινοβούλιο όσο και με το δημόσιο λόγο μου, με στόχο, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών  μου δυνατοτήτων, την ανάπτυξη της περιοχής και συνακόλουθα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. Το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και μέσα από τα κονδύλιά του μπορεί να διευρυνθούν αλλά και να αναδιαμορφωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός των Δυτικών Συνοικιών.

Ήταν μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο, ο οποίος προέβη σε εμπεριστατωμένη ανάλυση των θεμάτων του Δήμου του. Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, θα επεξεργαστώ τα θέματα που αναλύσαμε και θα σταθώ αρωγός, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου αρμοδιοτήτων, στην υλοποίηση έργων στις Δυτικές Συνοικίες», δήλωσε η κ. Ευθυμίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά. Ο δήμαρχος έθεσε στη βουλευτή την επιθυμία του για άμεση υλοποίηση του έργου «Δημιουργική επανάχρηση κτηρίου στρατωνισμού του Μητροπολιτικού Πάρκου (πρώην στρατοπέδου) Παύλου Μελά».

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν τα ζητήματα του δήμου, όπου ο κ. Δεμουρτζίδης ενημέρωσε τη βουλευτή για την κατασκευή των διαμερισμάτων για τους στρατιωτικούς στο στρατόπεδο Παύλου Μελά καθώς και για τις ενέργειες που απομένουν, ώστε να γίνουν κατοικήσιμα.

Τέλος, τέθηκε και το θέμα των δημοτικών οικοπέδων των Μετεώρων, όπου έχουν ανεγερθεί κατοικίες για τις στεγαστικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής αυτής, χωρίς ωστόσο να έχει διευθετηθεί το καθεστώς κυριότητάς τους. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τη βουλευτή ότι είναι ζωτικής σημασίας ο τερματισμός της σημερινής κατάστασης με τη νομική διευθέτηση του καθεστώτος κυριότητας τους, ώστε να αξιοποιηθεί στο σύνολο της αφενός η συγκεκριμένη περιοχή, και αφετέρου να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των κατοίκων της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κ. Ευθυμίου, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα αυτά, για την επίλυση των οποίων θα συνδράμει εμπράκτως στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της δυνατοτήτων.