Skip to main content

Συνάντηση Ευθυμίου με διοικητή του ΟΑΕΔ για τη στήριξη της απασχόλησης

Στόχος η στήριξη της απασχόλησης, ιδίως των ευπαθών ομάδων, την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης, τόνισε η κ. Ευθυμίου.

Η στήριξη της απασχόλησης ιδίως των μακροχρόνια ανέργων, των νέων και των γυναικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπυρίδωνα Πρωτοψάλτη.

Η Άννα Ευθυμίου ζήτησε να ενημερωθεί για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν τους νέους, τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς και τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Όπως ανέφερε στη βουλευτή ο κ. Πρωτοψάλτης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν από τον ΟΑΕΔ δύο προγράμματα για πτυχιούχους ανέργους, με συνολικά 11.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενώ υπάρχουν ακόμα δέκα ανοικτά προγράμματα με 48.000 θέσεις, στα οποία θα έχουν πρόσβαση νέοι και πτυχιούχοι άνεργοι. Επίσης, σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει το ενισχυμένο πρόγραμμα για 8.500 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών. Παράλληλα, άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει και το Κοινωφελές Πρόγραμμα 36.500 θέσεων οκτάμηνης διάρκειας σε Δήμους και Περιφέρειες.

Όσον αφορά τον τομέα της επιχειρηματικότητας, έχει ήδη ξεκινήσει η πρώτη φάση του νέου προγράμματος νεανικής επιχειρηματικότητας, όπου θα δοθεί  έμφαση στις γυναίκες, οι οποίες θα καλύψουν τουλάχιστον το 60% των θέσεων του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η Άννα Ευθυμίου και ο κ. Πρωτοψάλτης πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) Αντώνη Ντιούδη και την ταμία Νίκη Πρωτονοταρίου.



Η βουλευτής, στο πλαίσιο στήριξης των τρίτεκνων οικογενειών και γνωρίζοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν, μετά από συνεχείς επαφές με την ΠΟΤ, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΠΟΤ να του εκθέσουν αναλυτικά τα αιτήματά τους.

Το προεδρείο της ΠΟΤ έθεσε θέματα που αφορούν τον Κοινωνικό Τουρισμό, ζητώντας την αύξηση των διανυκτερεύσεων, την κάλυψη των εισιτήριων μετακίνησης των δικαιούχων, τον εκδρομικό τουρισμό, κα, αιτήματα που, όπως τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης, βρίσκονται στο τραπέζι του διαλόγου, εφόσον βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για το επόμενο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης η Άννα Ευθυμίου δήλωσε τα εξής:

«Η στήριξη της απασχόλησης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι αποτελεί ανέκαθεν προτεραιότητά μου. Στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που έχω ξεκινήσει με κοινωνικούς φορείς, για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού, επισκέφτηκα τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, προκειμένου να ενημερωθώ για τη μέριμνα που λαμβάνεται για τις παραπάνω ομάδες. Παράλληλα, έθεσα τα ζητήματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες και τα οποία αφορούν τον κοινωνικό τουρισμό, που υλοποιείται μέσω του ΟΑΕΔ.

Στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, στέκομαι αρωγός των κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, γίνομαι κοινωνός των ζητημάτων που τους απασχολούν, τα μετουσιώνω σε προτάσεις μου και τα εισφέρω για την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου».