Skip to main content

Συνάντηση επιστημονικών φορέων με Αντιπροσωπεία ΕΕ για ασφαλιστικό

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα, ενόψει της άφιξης των θεσμών

Με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συναντώνται σήμερα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας, προκειμένου να ενημερώσουν για τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και ολόκληρου του επιστημονικού κόσμου για το σχεδιαζόμενο από την Κυβέρνηση «νέο Ασφαλιστικό».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα, ενόψει μάλιστα και της άφιξης των εκπροσώπων των τεσσάρων «θεσμών» για την αξιολόγηση του τρέχοντος «προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας», που αναμένεται επίσης σήμερα.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν από πλευράς των φορέων οι Στασινός Γιώργος (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), Κόλλιας Κωνσταντίνος (Οικονομικό  Επιμελητήριο Ελλάδας), Βλασταράκος Μιχάλης (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), Κατσίκης Θανάσης (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία), Αλεξανδρής  Βασίλειος (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών), Ρούσκας Γεώργιος (Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδας), Σιδέρη Φιλένια (Ένωση Ελλήνων Χημικών), Τραχήλη Αθηνά (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος), Λουράντος Κωνσταντίνος (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος).

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων και κινητοποιήσεων του συνόλου σχεδόν των επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, οι οποίες κλιμακώνονται αύριο Τετάρτη με συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων θα αναλύσουν στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι με την εισφοροεισπρακτική επιδρομή που προβλέπεται από το προσχέδιο, επιτείνεται πλέον η μαζική έξοδος, μεγάλου αριθμού επιστημόνων από το επάγγελμα. Παράλληλα θα αναδειχθεί ότι μηδενίζεται κάθε προϋπόθεση βιωσιμότητας τόσο των επιχειρήσεων των επαγγελματιών όσο και του ασφαλιστικού συστήματος, ενδυναμώνεται η παραοικονομία, μέσω της αύξησης της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και είναι βέβαιη η μετανάστευση αξιόμαχου εργατικού δυναμικού νέων κυρίως επιστημόνων. Οι φορείς θα καταθέσουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.