Skip to main content

Συνάντηση Φλαμπουράρη-Μουζάλα με αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου

Αντικείμενο της συνάντησης Φλαμπουράρη-Μουζάλα με την αντιπροσωπεία των Γιατρών ήταν η παρουσίαση του προγράμματος υποστήριξης ευάλωτων γυναικών.

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, Νικήτα Κανάκη, και αντιπροσωπεία του ιδρύματος MSD for Mothers είχαν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, στους υπουργούς, του νέου προγράμματος υποστήριξης της μητρότητας ευάλωτων γυναικών, που εγκαινιάζεται με τη συνεργασία των δομών του ΕΣΥ, των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας και του ιδρύματος MSD for Mothers.

Οι κύριοι Κανάκης, Naveen και Ahmad, μεταξύ άλλων, επεσήμαναν πως η ελληνική κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και δήλωσαν την πρόθεση να προσφέρουν τη βοήθειά τους, ενισχύοντας τις δημόσιες δομές υγείας σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η αυξημένη φροντίδα στην εγκυμονούσα και τη μητέρα με νεογέννητα παιδιά, είτε είναι πρόσφυγας, είτε μετανάστρια, είτε Ελληνίδα ευάλωτη γυναίκα και ότι οποιαδήποτε συμβολή γι' αυτόν τον σκοπό είναι ευπρόσδεκτη.

Ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι στον βαθμό που θα είναι εύρυθμη η συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών δομών, των κοινωνικών οργανώσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τότε θα είναι ιδιαίτερα αποδοτική, με ιδιαίτερα σημαντικό όφελος στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της προσφυγικής κρίσης.