Skip to main content

Συνάντηση Γαβρόγλου-Ιερώνυμου για την συμφωνία με Τσίπρα

Λέμε όχι στον δρόμο της σύγκρουσης, λέμε ναι στον δρόμο του διαλόγου, υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Συνάντηση με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα θα έχει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει τον διάλογο από την πλευρά της κυβέρνησης με την Εκκλησία.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 ο Κώστας Γαβρόγλου διευκρίνισε ότι ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος είναι μια συζήτηση πολλών δεκαετιών, που όμως γίνεται με όρους όχι πρακτικούς, αλλά κυρίως ιδεολογικούς.

«Λέμε όχι στον δρόμο της σύγκρουσης, λέμε ναι στον δρόμο του διαλόγου. Να έχει διακριτό ρόλο ο ένας θεσμός από τον άλλο», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας αναφέροντας ότι υπάρχει ένα πλέγμα προτάσεων του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου που πρέπει να συζητηθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν. «Αυτό γίνεται με μια συζήτηση που ακολουθεί, η οποία είναι πράγματι σε έντονο τρόπο», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν έχει κάνει δηλώσεις τις τελευταίες μέρες, καθώς έχει πει ότι θα μιλήσει τελευταίος. Τη δήλωση αυτή επανέλαβε και την Τρίτη από τη Λιβαδειά, όπου χοροστάτησε στον αρχιερατικό εσπερινό την παραμονή των Εισοδίων της Θεοτόκου.