Skip to main content

Συνάντηση Γαβρόγλου με γονείς και δημοτικούς συμβούλους των Συκεών

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα στέγασης των δημοτικών σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Συκεών και η δημιουργία Μουσικού Σχολείου.

Εκπροσώπους επιτροπής γονέων και δημοτικούς συμβούλους από τον Δήμο Συκεών συνάντησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στο γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα στέγασης των δημοτικών σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, η ακαταλληλότητα και αδυναμία των κτηριακών εγκαταστάσεων να καλύψουν τις ανάγκες καθώς και μεγάλη και επικίνδυνη απόσταση από τις περιοχές που εξυπηρετούν.

Ζητήθηκε επίσης η δημιουργία Μουσικού Σχολείου στη Δυτική Θεσσαλονίκη στα όρια του Δήμου Νεάπολης - Συκεών. Επισημάνθηκε η δυνατότητα λειτουργίας ενός Μουσικού Σχολείου μέσα στην επόμενη διετία σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις σχολικών μονάδων. Ο ΥΠΠΕΘ δεσμεύτηκε να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις και για τα δύο θέματα."

Στη συζήτηση συμμετείχαν η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο προϊστάμενος του Γραφείου Πρωθυπουργού Γιώργος Αγγελόπουλος, η Σοφία Τριανταφυλλίδου και η Βασιλική Αγγελαρίδου (γονείς από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών), η Γώγου Αρετή και η Σαββαϊδου Μακρίνα (Επιτροπή Αγώνα και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών), η Τατιάνα Κυριακοπούλου (Επιτροπή Αγώνα και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών), ο Φώτης Σουγελτζής  (Επιτροπή Αγώνα και γονέας 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών), ο Λάζαρος  Ωραιόπουλος  (υποψ. Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών), ο Γιάννης Πανόπουλος  (δημοτικός σύμβουλος Δήμου Νεάπολης – Συκεών).