Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΕΘΑ ΜΕ ΤΟΝ AΜΕΡΙΚΑΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και οι περιφερειακές εξελίξεις που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας στη Μεσόγειο.

Με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Τζόσεφ Ντάνφορντ, συναντήθηκε την Τρίτη στο αμερικανικό Πεντάγωνο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας στη Μεσόγειο και τη Συρία.

«Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου και στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα απολαμβάνουν μια μακροχρόνια φιλία και συνεργασία που έχει τις ρίζες της στις κοινές μας δημοκρατικές αξίες και ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς» αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο των διήμερων επαφών του στην Ουάσινγκτον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του αμερικανικού υπουργείου 'Αμυνας και θα συμμετέχει σε κλειστή εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στην δεξαμενή σκέψης «Center for Strategic and International Studies».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ