Skip to main content

Συνάντηση του Γιώργου Δημαρά με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές της συμβολής της εκκλησίας σε σημαντικούς περιβαλλοντικούς τομείς.

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, είχε σήμερα, στην Αρχιεπισκοπή, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές της συμβολής της εκκλησίας σε σημαντικούς περιβαλλοντικούς τομείς, αλλά και η δυνατότητα συμβολής του υπουργείου σε ζητήματα που αντιμετωπίζει η εκκλησία, έχουν σχέση με το περιβάλλον και είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τού υφυπουργού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δημαράς δήλωσε: «Ως οικολόγος υπουργός, στη συνάντηση που είχα με τον αρχιεπίσκοπο, του ανέλυσα τους σκοπούς της οικολογίας και ότι ως άνθρωποι έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατέψουμε τη ζωή του πλανήτη σε όλες της τις μορφές. Ζήτησα, επίσης, τη στήριξη της εκκλησίας στις προσπάθειές του υπουργείου για την προστασία της φύσης και των φυσικών πόρων, που έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Από την πλευρά μου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου και του νόμου, θα συμβάλω κατά το μέγιστο δυνατό στη διάσωση των βυζαντινών μνημείων που κινδυνεύουν και στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας για τη στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας».