Skip to main content

«Πρώτο βήμα» για «υποδειγματικό» οργανωμένο υποδοχέα επιχειρήσεων στο Καλοχώρι

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Υποδειγματικού Οργανωμένου Υποδοχέα στο Καλοχώρι έγινε στη σημερινή συνάντηση Γεωργιάδη - Καλαφάτη

Την έναρξη της διαδικασίας για τη μετατροπή της λεγόμενης Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης Καλοχωρίου σε υποδειγματικό οργανωμένο υποδοχέα, αποκάλυψε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook.

Το θέμα συζήτησε ο κ. Καλαφάτης στη σημερινή συνάντησή του με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στο γραφείο του τελευταίου, στην Αθήνα. Μάλιστα, στη συνάντηση, προχώρησαν ακόμη και στην αναζήτηση πόρων για να προχωρήσει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το θέμα.

Διαβάστε ακόμη: Με μαθητές που ίδρυσαν εικονική επιχείρηση καθαρισμού συναντήθηκε ο Καλαφάτης

Η μετατροπή της περιοχής σε οργανωμένο υποδοχέα επιχειρήσεων, είναι ζητούμενο για όλους, καθώς, αυτήν τη στιγμή, η εικόνα της δεν δίνει, ούτε στο ελάχιστο, την εντύπωση οργανωμένης βιομηχανικής περιοχής. Φαίνεται, όμως, ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφάτης έκανε την εξής ανάρτηση:

"Έγινε το πρώτο βήμα, για τη μετατροπή της βιομηχανικής περιοχής Καλοχωρίου σε «υποδειγματικό» οργανωμένο υποδοχέα. Στόχος, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και, ταυτόχρονα, να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον.

Σε συνάντηση που είχα, σήμερα, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, προσδιορίσαμε τις επόμενες απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου η Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση (ΑΒΣ) Καλοχωρίου να αναγνωριστεί θεσμικά βάσει των προβλέψεων της κείμενης νομοθεσίας.

Επίσης, εξετάσαμε τις προοπτικές εξεύρεσης χρηματοδοτικών πηγών ενίσχυσης ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο επενδυτικό και χρηματοδοτικό σχήμα, για την ουσιαστική προώθηση του επιχειρηματικού σχεδίου. Και σε αυτόν τον τομέα, τα μηνύματα είναι θετικά".