Skip to main content

Συναντήσεις Ρίκερ στη Θεσσαλονίκη με Καράογλου, Ζέρβα και Άνθιμο

Διαδοχικές συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη από τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και τον Αμερικανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Φίλιπ Ρίκερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον εκλεγμένο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα (δείτε εδώ), τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο.

«Επαναβεβαιώσαμε την κοινή δέσμευσή μας στη θρησκευτική ελευθερία και συζητήσαμε παράλληλα τον οικουμενικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο της», αναφέρει ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του προξενείου στο Twitter για την επίσκεψη του ίδιου και του κ. Ρίκερ στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου έγιναν δεκτοί από τον κ. Άνθιμο.

Από την άλλη, κατά τη συζήτηση με τον κ. Καράογλου έγινε εκτενής αναφορά στην ενδυνάμωση των διμερών εμπορικών σχέσεων, στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης και στο ενδιαφέρον Αμερικανικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη.