Skip to main content

Συνάντηση Κατρούγκαλου με Τσαβούσογλου την Τετάρτη στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διάσκεψης των Βρυξελλών για να προετοιμάσει την επίσκεψη του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα στις 21 Μαρτίου.

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει την Τετάρτη στο Βέλγιο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διάσκεψης των Βρυξελλών με τίτλο «Στηρίζοντας το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής», της οποίας θα συμπροεδρεύσουν η Ε.Ε. και τα Ηνωμένα Έθνη.

Η συνάντηση, θα προετοιμάσει την επίσκεψη που θα έχει στις 21 Μαρτίου ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, την ώρα που στο επίκεντρο των δυο συναντήσεων αναμένεται να είναι το Κυπριακό και η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Στο μεταξύ, η Διάσκεψη των Βρυξελλών θα εξετάσει τα κρίσιμα ανθρωπιστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Σύροι και οι κοινότητες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες, εντός και εκτός της χώρας, ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθεί η οικονομική και πολιτική υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, τόσο προς την ίδια τη Συρία, όσο και προς στα όμορά της κράτη.

Η Ελλάδα συντάσσεται πλήρως με την ανάγκη συνέχισης και εντατικοποίησης της ανθρωπιστικής διπλωματίας και τη βελτίωση των συνθηκών παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, την προστασία αμάχων και ειδικότερα των ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά και οι γυναίκες, καθώς και για την λειτουργία των ανθρωπιστικών φορέων που δρουν στη Συρία. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να ανακοινώσει και τη σχετική συνεισφορά της χώρας μας, η οποία θα διατεθεί μέσω της OCHA.