Skip to main content

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Χουάν Γκουαϊδό στο Νταβός

Το να σας υποστηρίξουμε, ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε στον τομέα της εξωτερικής μας πολιτική, είπε στον κ. Γκουαϊδό ο πρωθυπουργός.

Την πλήρη υποστήριξή του στον ίδιο και στον λαό της Βενεζουέλας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, αναγνωρισμένο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας από 50 περίπου χώρες. «Το να σας υποστηρίξουμε, ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε στον τομέα της εξωτερικής μας πολιτική», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Παρακολουθούμε την τραγωδία που εκτυλίσσεται και θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης είναι να μπορεί η Βενεζουέλα να εκφράζει δημοκρατικά τη βούλησή της. Γι' αυτό και εκδηλώσαμε σαφώς την αντίθεσή μας σε ό,τι συμβαίνει από το καθεστώς που είναι σήμερα στα πράγματα, συνταχθήκαμε δηλαδή με τις άλλες χώρες και εκφράσαμε την υποστήριξή μας στον λαό της Βενεζουέλας. Είναι μια πραγματική τραγωδία αυτό που συμβαίνει. Μπορεί ο λαός της Βενεζουέλας να βασίζεται στην υποστήριξή μας. Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία και πιστεύουμε ότι η θεμελιώδης αρχή πως οι λαοί πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών που πάντα θα στηρίζουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πρέπει και θέλουμε να σταματήσουμε αυτή την κρίση. Έχουμε 5.000 πρόσφυγες αυτή τη στιγμή. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τραγωδία, ο λαός μας υποφέρει», ανέφερε, από την πλευρά του, ο κ.Γκουαϊδό.