Skip to main content

Συνάντηση Κουτσούμπα με τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής

Με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ - Ο πρέσβης θα αποχωρήσει από την Ελλάδα μετά από 8 χρόνια.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαρουάν Τουμπάσι.

Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Η συνάντηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, στο πλαίσιο της αναχώρησης του Παλαιστίνιου πρέσβη από την Αθήνα, μετά την 8ετή υπηρεσία του στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μαρουάν Τουμπάσι «ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη συνεργασία και τη στήριξη του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού και ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις δημιουργικές σχέσεις ανάμεσα στο ΚΚΕ και την παλαιστινιακή πρεσβεία. Και από τις δύο πλευρές εκτιμήθηκε ότι τα οκτώ αυτά χρόνια αναπτύχθηκαν οι σχέσεις του ΚΚΕ με το παλαιστινιακό κράτος, δυνάμωσε η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό κατά της ισραηλινής κατοχής».

Ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη και την επίθεση του ισραηλινού κράτους και ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τον πρέσβη ότι το ΚΚΕ, από θέση αρχών, θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις τη διαχρονική αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, για την ικανοποίηση των δίκαιων στόχων του και την επόμενη περίοδο».