Skip to main content

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο προανήγγειλε ο Ερντογάν

Η συνάντηση των δύο ανδρών στο Λονδίνο, στο περιθώριο της ΣΥνόδου του ΝΑΤΟ, ήταν στον... αέρα μετά την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών.

Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, είπε μάλιστα ότι θα μεταφέρει στον Κυρ. Μητσοτάκη τις θέσεις του για τη συμφωνία με τη Λιβύη τονίζοντας ότι «αυτή είναι σε ισχύ».

Στη διάρκεια ομιλίας του ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα πει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως η Αθήνα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει και η Άγκυρα θα κάνει τα δικά της.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κηρυχθεί persona non grata ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Λιβύη μπορεί να αποσύρει τον πρέσβη της πριν το κάνει η Αθήνα».

«Η συμφωνία με τη Λιβύη είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα και θα το πω και στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν», τόνισε επίσης ο Ερντογάν.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, ήταν στον... αέρα μετά την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή για πρώτη φορά δημόσια η Αγκυρα αμφισβήτησε ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα υποστηρίζοντας ότι τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να δημιουργήσουν περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας.