Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΕ ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ - ΖΕΡΒΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Το Φανάρι επισκέφτηκε για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είχε σήμερα το Φανάρι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η ανάδειξη του Βυζαντινού παρελθόντος, της ιστορίας, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής της πόλης βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. Πέραν τούτου συζητήθηκαν περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς είναι γνωστή η ευαισθησία και το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχη για αυτά.

Ο κ. Ζέρβας, ο οποίος συνοδευόταν από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή και συνεργάτες του, εξέφρασε τον σεβασμό και την αγάπη του λαού της ιστορικής πόλεως της Μακεδονίας προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για το διαρκές ενδιαφέρον των Αρχών, των παραγόντων και όλων των φορέων της πόλεως για την Μητέρα Εκκλησία, και κυρίως τον πιστό λαό της για την αφοσίωσή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ζήτησε από τον κ. Ζέρβα να μεταφέρει σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης την πατρική αγάπη και την Πατριαρχική ευλογία του.

Ο δήμαρχος με το πέρας της συνάντησης προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου καθώς επίσης ιδιαίτερη πρόσκληση του απηύθυνε ώστε να τιμήσει τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης το 2022 για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η Θεσσαλονίκη ήταν πόλη που υποδέχθηκε τότε τους πρόσφυγες και θα οργανώσει ανάλογες εκδηλώσεις.

Ο κ. Ζέρβας θα μεταβεί αύριο στην Τρίγλια της Προύσας, τόπο καταγωγής της οικογένειάς του, όπου ο Παναγιώτατος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό των Θεοφανείων, με το ιουλιανό ημερολόγιο, στον Ι.Ναό της Παναγίας και ακολούθως θα τελέσει τον Αγιασμό των υδάτων από τον λιμένα της πόλεως.

Υπενθυμίζεται ότι στην Τρίγλια και στην ευρύτερη περιοχή διαβιοί μεγάλος αριθμός σλαβοφώνων Ορθοδόξων Χριστιανών, για την εξυπηρέτηση των οποίων μεριμνά η Ι.Μητρόπολη Προύσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ