Skip to main content

Συνάντηση Μενδώνη με Ρωσική Επιτροπή για το Έτος Ιστορίας Ελλάδας - Ρωσίας

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας καθώς και στη σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και των επικεφαλής της Ρωσικής Επιτροπής για το Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας.

Ειδικότερα, συνάντηση εργασίας είχε χθες το απόγευμα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με τον επικεφαλής της Ρωσικής Επιτροπής για το Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, προεδρικό σύμβουλο και π. υπουργό Πολιτισμού και τον Μιχαήλ Σβυντκόϋ, ειδικό προεδρικό Εκπρόσωπο για την Πολιτιστική Συνεργασία και π. υπουργό Πολιτισμού, ενόψει της συνυπογραφής, του Κοινού Πρακτικού για το Πρόγραμμα του έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με τη συμμετοχή του ειδικού εκπροσώπου του πρωθυπουργού, πρέσβυ ε.τ. Ηλία Κλη και του πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Καθ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Γεν. Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία.  

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας καθώς και στη σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών. Το πρόγραμμα του Έτους περιλαμβάνει εκθέσεις, επετειακές εκδηλώσεις, συνέδρια, συναυλίες, συνεργασία στον τομέα των εκδόσεων και του φιλοτελισμού, καθώς και σε κινηματογραφικές παραγωγές.

Της συνάντησης προηγήθηκε ξενάγηση των Ρώσων αξιωματούχων στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου από τη  Δρ Κατερίνα Δελλαπόρτα.