Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΚΟΥΒΕΛΑ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη μίλησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ και ο πρωθυπουργός.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κούβελας.

«Τα μεγάλα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει, οι νέες επενδύσεις αλλά και οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί, με στόχο να καταστεί η Θεσσαλονίκη πιό σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, απασχόλησαν τη συζήτηση. Κυρίαρχο θέμα, η ανάπτυξη της Δυτικής πλευράς της πόλης, όπου η ταχεία επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς σε αυτήν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Κούβελας, τονίζεται σχετικά, «μίλησε για την ανάγκη επιτάχυνσης της κατασκευής και λειτουργίας του Εμπορευματικού Σταθμού στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, την αύξηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στις δυτικές περιοχές και την ανάγκη άμεσης λύσης στο πρόβλημα του πολεοδομικού σχεδιασμού στην περιοχή Μετεώρων του Παύλου Μελά».

Υπογραμμίστηκε ακόμη «το ζήτημα της απόδοσης των ανενεργών στρατοπέδων στους δήμους και την πλήρη αξιοποίησή τους, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, στη βέλτιστη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης που θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της Β. Ελλάδας, καθώς και στην άμεση επέκταση του Δικαστικού Μεγάρου, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη Θεσσαλονίκη».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κούβελας, «έθεσε και το ζήτημα των σοβαρών δυσλειτουργιών του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, η άμεση επίλυση των οποίων θα ανακουφίσει επαγγελματίες και συναλλασσόμενους πολίτες, όπως και το ζήτημα των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ και τις συσσωρευμένες οφειλές του Οργανισμού προς τον Συνεταιρισμό ΗΡΑΚΛΗΣ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι «συζητήθηκαν επίσης οι σημαντικές επενδύσεις που γίνονται στην πόλη, καθιστώντας αυτή έδρα εξωστρέφειας και καινοτομίας, κάτι που μεταφράζεται σε καλά πληρωμένες νέες θέσεις εργασίας, επιστροφή επιστημόνων μας από το εξωτερικό, περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους μας και καλύτερη προοπτική για την πόλη μας.

Καταληκτικά, τονίζεται ότι ο «κ. Κούβελας εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς τα αναγκαία έργα και υποδομές για τη Θεσσαλονίκη, με έμφαση τις δυτικές περιοχές, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, αποδεικνύοντας το βαθύ, ουσιαστικό και διαρκές προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για την ανάπτυξη της πόλης και την άμεση επίλυση προβλημάτων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ