Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη-Δεμουρτζίδη για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα τρίμηνο ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης είχε επαφή με τον πρωθυπουργό για το Μητροπολιτικό Πάρκο Π. Μελά

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης για τις εξελίξεις που αφορούν τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, μετά και τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Διοικητήριο, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης Θοδωρή Καράογλου, του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, της επικεφαλής του Πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου, του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ήταν η δεύτερη συνάντηση του κ. Δεμουρτζίδη μέσα σε ένα τρίμηνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την επαφή που είχαν στις 26 Μαΐου. 

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί ο δήμος Παύλου Μελά αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή που θα παράξει άμεσα ένα πολύτιμο δημόσιο αγαθό, μια πράσινη παρέμβαση στην εγκαταλελειμμένη γη 332 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου που θα λειτουργήσει ταυτόχρονα και ως πυλώνας προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορικής κοινωνικής μνήμης και οικονομικής ανάπτυξης», αναφέρει ο κ. Δεμουρτζίδης,σε ανάρτησή του στα social media.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά κατά τη συνάντηση εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες πιστώσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ για την ωρίμαση των μελετών 6 ιστορικών κτηρίων συνολικού εμβαδού 8.700 τ.μ.

Σύμφωνα με τον κ. Δεμουρτζίδη, στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη βρέθηκαν οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, η εντατική προσπάθεια για την ολοκλήρωση ωρίμανσης μελετών για τα δύο νέα Μουσεία, η πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η σταθερή συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, τα άλλα Υπουργεία, τη ΜΑΘ ΑΕ και τη ΜΟΔ ΑΕ, η διαμόρφωση ενός συστήματος παρακολούθησης για να προβλέψουμε αστοχίες χρονοδιογραμμάτων και σχεδιασμού και φυσικά η μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το φιλόδοξο σχέδιο της αστικής ανάκτησης, τη συντήρηση και λειτουργία του ΜΠΠΜ.

«Όπως και στην περίοδο 2014-2019, έτσι και τώρα συνεχίζουμε να τιμούμε καθημερινά την εμπιστοσύνη σας και επιδιώκουμε,  μακριά από εντυπωσιασμούς και θόρυβο, με ειλικρίνεια, το πραγματικό έργο και τη μεγαλύτερη δυνατή συνεισφορά στους πολίτες και την πόλη μας που είναι το σπίτι μας», αναφέρει ο δήμαρχος Παύλου Μελά.