Skip to main content

Πυρετώδεις επαφές στη Σύνοδο Κορυφής - Μήνυμα Κόντε στους «φειδωλούς»

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει αυτή την ώρα συνάντηση με την Μέρκελ, τον Μακρόν, τον Κόντε και τον Σάντσεθ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται αυτή την ώρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό και τον Ισπανό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ αντίστοιχα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Νωρίτερα, με σύντομη παρέμβασή του μέσω Twitter, o Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Από τη μία έχουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών - συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, οι οποίες υπερασπίζονται το ευρωπαϊκό όραμα και τους ευρωπαϊκους θεσμούς- και από την άλλη λίγες χώρες, τις λεγόμενες "φειδωλές"».

Στο μεταξύ, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως «διαπραγματευόμαστε επί τρεις ημέρες πλέον και προφανώς δεν έχει υπάρξει επαρκής πρόοδος ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία»,στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, η οποία συνεχίζεται για τρίτη ημέρα καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν μια κοινή συνισταμένη για να υπάρξει συμφωνία σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 750 δισ. ευρώ.