Skip to main content

Συνάντηση Νοτοπούλου - Παπαστεργίου στο ΥΜΑΘ - Η ΕΥΑΘ στο επίκεντρο

Αξιολογήθηκε ως θετική η πρόταση των 154 φορέων, ώστε ένας ευρύς κοινωνικού χαρακτήρα συνεταιρισμός να αναλάβει τις ευθύνες της εταιρείας.

Τον πρώτο κύκλο θεσμικών επισκέψεων με συνάντηση στο ΥΜΑΘ με την Κατερίνα Nοτοπούλου ολοκλήρωσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ιδιαίτερα το ζήτημα της ΕΥΑΘ και της παραμονής της υπό δημόσιο έλεγχο, ενώ αξιολογήθηκε ως θετική η πρόταση των 154 φορέων, μεταξύ αυτών και δήμων, ώστε ένας ευρύς κοινωνικού χαρακτήρα συνεταιρισμός να αναλάβει τις ευθύνες της ΕΥΑΘ, όπως συμβαίνει σε πολλά σύγχρονα κράτη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Δυστυχώς όμως υπάρχουν καθυστερήσεις από πολλές πλευρές, με χαρακτηριστικότερη την αδράνεια και αδιαφορία της Περιφέρειας» επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου.
 
Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Κεντρικής Μακεδονιας εν όψει και του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 για το οποίο επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι «η περιφέρεια δεν έχει κάνει καμιά ουσιαστική προετοιμασία, ενώ σε λίγους μήνες ανοίγουν οι διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης προγραμμάτων και έργων».

Στην αρχή της επίσκεψης, με αφορμή την πρόσφατη ονομαστική εορτή της κυρίας Κατερίνας Νοτοπούλου ο Χρήστος Παπαστεργίου της πρόσφερε ως δώρο τρία βιβλία

Α. «Το μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα» του Τάσου Λειβαδίτη,

Β. «Το καλοκαίρι που όλα άλλαξαν» του Δημήτρη Κατσαντώνη,

Γ. «Δρόμοι ζωής» του Κώστα Σημίτη

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε την κ. Νοτοπούλου για την επίσημη και θεσμική συνάντηση και την ενημέρωση για θέματα της αρμοδιότητάς της.