Skip to main content

Συνάντηση Νοτοπούλου-Δεμουρτζίδη για την παραχώρηση της έκτασης του πρώην ΑΓΝΟ

Η βουλευτής δεσμεύτηκε πως σε συνεργασία με δήμο και τοπικούς φορείς θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της κυβερνητικής «φωτογραφικής διάταξης».

Τον δήμο Παύλου Μελά επισκέφτηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου για το ζήτημα της παραχώρησης της κοινόχρηστης έκτασης (πρώην ΑΓΝΟ) στον δήμο.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Δ. Δεμουρτζίδη, Κ.Πάντση Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Σ. Λαζαρίδη Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Αθλητισμού παρουσία του Τ.Θεοδοσιάδη Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «Πόλη Μπροστά», Δ.Αλεξανδρίδου Δημοτικής Συμβούλου και στελεχών της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συζητήθηκε η πρόσφατη νομοθετική ρύθμισης της κυβέρνησης της ΝΔ στον Ν. 4711/2020, σύμφωνα με την οποία δεν ανακαλούνται αποφάσεις παραχώρησης αγροτικών εκτάσεων, εάν παρέλθει εικοσαετία από τον χρόνο μεταγραφής του σχετικού παραχωρητηρίου.

«Με βάση αυτή τη "φωτογραφική" διάταξη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αρνήθηκε να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας που χρόνια αγωνίζεται για να της αποδοθεί ο κοινόχρηστος αυτός χώρος πρασίνου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Νοτοπούλου προσθέτοντας πως «η ρύθμιση δε της κυβέρνησης, προκαλεί σωρεία ερωτημάτων καθώς ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, που οδηγούν τελικά στην απομείωση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων».

Η βουλευτής δεσμεύτηκε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι σε συνεργασία με τον δήμο και τους τοπικούς φορείς θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της πορείας του θέματος, ώστε με συντονισμένες ενέργειες να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση και ο χώρος της πρώην ΑΓΝΟ να περάσει στην τοπική κοινωνία, εξυπηρετώντας τον πολεοδομικό του χαρακτηρισμό.

«Η διεκδίκηση και η απόδοση του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά, αποτελεί οδηγό σε άλλη μία διεκδίκηση ελεύθερου δημόσιου χώρους προς όφελος των πολλών» επισημαίνει η κ. Νοτοπούλου.