Skip to main content

Συνάντηση Νοτοπούλου με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης

Η συζήτηση είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα, κινήθηκε γύρω από το σύνολο των αντικειμένων ενδιαφέροντος του ΔΣΝΘ, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Θεσμική συνάντηση πραγματοποίησαν η Επικεφαλής και οι δημοτικές σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί", Κατερίνα Νοτοπούλου, Ρία Καλφακάκου, Μαρία Πασχαλίδου και Έλλη Χρυσίδου με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και την πλειοψηφία των συντονιστών και συντονιστριών του.

Ειδικότερα, μετά από μια εισαγωγική παρουσίαση του οργάνου, των επιτροπών, των στρατηγικών στόχων και των αντικειμένων του, οι εκπρόσωποι του ΔΣΝΘ ερωτήθηκαν και τοποθετήθηκαν αναφορικά με τη θέση και τη στάση του θεσμού γύρω από τα κοινωνικά δρώμενα, ενώ έδωσαν σειρά διευκρινήσεων στην Επικεφαλής της παράταξης και τις αιρετές του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα, κινήθηκε γύρω από το σύνολο των αντικειμένων ενδιαφέροντος του ΔΣΝΘ, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις τόσο γύρω από την ευρύτερη στόχευση, όσο και επί συγκεκριμένων υποθεμάτων που αναλύθηκαν εις βάθος.

Η Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί" και οι δημοτικές σύμβουλοι ενημερώθηκαν διεξοδικά για την ατζέντα και την δράση του Δ.Σ Νέων Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τα επιμέρους ζητήματα, ενώ δεσμεύθηκαν να συμβάλουν στην ενίσχυση του έργου του ΔΣΝΘ, μέσα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τέλος, κατά το πέρας της πρώτης αυτής θεσμικής συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ορίσουν τακτικές συναντήσεις ώστε να εργαστούν από κοινού και να ανταλλάξουν γνώσεις και γνώμες γύρω από ζητήματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας, νεανικής εργασίας και επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης και στέγασης νεανικών πρωτοβουλιών, κοινωνικής αλληλεγγύης, πολιτισμού και ισότητας φύλων.