Skip to main content

Συνάντηση Παπαστεργίου με εργαζομένους ΟΑΣΘ για προβλήματα στον φορέα

Η παράταξή μας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των εργαζομένων να ανακτηθεί η αξιοπιστία του ΟΑΣΘ, αναφέρει η παράταξη σε ανακοίνωσή της.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης «Πράξεις#ΓιαΤηΜακεδονία» αποτελούμενη από τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργίου και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, Παναγιώτη Τουχτίδη, Παναγιώτη Στεφανίδη με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρη Τσερμενίδη και μέλη του δ.σ..

Κατά τη συζήτηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος των εργαζομένων εξέθεσε τη διαχρονική πορεία του Οργανισμού και τη διαρκή του προσπάθεια να αναπτύσσει το εύρος της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από απλή αστικού τύπου συγκοινωνία σε έναν κοινωφελή οργανισμό που δίνει λύσεις μεταφοράς των πολιτών σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης.

«Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προτάσσουν την αγωνία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας σε ελλείψεις λεωφορείων, υλικοτεχνική υποστήριξη και κυρίως την παλαιότητα του στόλου με τις αδυναμίες που αυτή δημιουργεί στη επάρκεια δρομολόγησης ικανού αριθμού οχημάτων ώστε να επανέλθουν τα υψηλά standards εξυπηρέτησης του κοινού που φθίνουν καθημερινά από το 2014 έως σήμερα» επισημαίνει η παράταξη και υπογραμμίζει:

«Γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγκοινωνίες.Είναι καθημερινό φαινόμενο οι αποσύρσεις λεωφορείων,η υπεράριθμη διακίνηση,η έλλειψη ανταλλακτικών. Σε αυτές τις συνθήκες καταβάλουν υπερπροσπάθεια οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

» Η παράταξή μας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των εργαζομένων να ανακτηθεί η αξιοπιστία του ΟΑΣΘ. Να εκτελεί πάλι μεταφορικό έργο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Να ανακτήσει πάλι την επιχειρησιακή του δυνατότητα, προκειμένου το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών να τον καταστήσει σημαντικό συγκοινωνιακό πόλο που σε συνεργασία με το Μετρό θα αποτελέσει έναν πρόσθετο αναπτυξιακό μοχλό της περιοχής μας.



» Χρειαζόμαστε έναν αξιόπιστο με δημόσιο χαρακτήρα συγκοινωνιακό φορέα,με την συμμετοχή και της Περιφερειακής και της Τοπικής αυτοδιοίκησης.Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο παρελθόν.Η αστική συγκοινωνία,το Μετρό,η θαλάσσια συγκοινωνία μπορούν να αποτελέσουν έναν κοινό τόπο συγκοινωνιακού έργου που με καθαρούς οικονομικούς όρους μπορεί να επιτελέσει αναπτυξιακό και κοινωνικό έργο».

«Τα ευχολόγια και οι μισές αλήθειες -που είναι μεγαλύτερα ψέμματα-παρουσιάζουν θετικά στοιχεία, αποκρύπτοντας τις μεγάλες απώλειες εσόδων από ευκαιριακές πολιτικές με ψηφοθηρική πρόθεση ,υπονομεύουν το μέλλον του ΟΑΣΘ και κατά συνέπεια υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής πρωτίστως των αδύναμων συμπολιτών μας!» καταλήγει η παράταξη.