Skip to main content

Συνάντηση Πατουλίδου - Δανιηλίδη για τις αστικές αναπλάσεις στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Η Περιφέρεια σκοπεύει να προχωρήσει στην επέκταση του προγράμματος "Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη" και να συμπεριλάβει περισσότερους δήμους του νομού.

Η αντιπεριφερείαρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νεάπολης -Συκεών Σίμο Δανιηλίδη στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί για το πρόγραμμα "Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη".

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο κ. Στέλιος Γκατζές αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, ο κ. Παναγιώτης  Αγγελοχωρίτης διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών, ο κ. Γιάννης  Πολυχρονιάδης προϊστάμενος προγραμματισμού και ανάπτυξης και ο κ. Γιώργος Δημαρέλος, επιστημονικός συνεργάτης.

Στη συνάντηση η κ. Πατουλίδου και οι συνεργάτες της συζήτησαν με τον κ. Δανιηλίδη την πορεία των έργων του Δήμου αλλά και την "επόμενη μέρα" του προγράμματος.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σκοπεύει να προχωρήσει στην επέκταση του προγράμματος "Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη" και να συμπεριλάβει περισσότερους Δήμους του νομού.

Στόχος είναι να τρέξουν έργα αστικών αναπλάσεων σε κάθε δήμο, αναμορφώνοντας την εικόνα της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί συνολικά 126 έργα πρασίνου, περιβαλλοντικής προστασίας, αναβάθμισης των επιχειρηματικών δεξιοτήτων νέων επιστημόνων και εργαζομένων, αποκαταστάσεις και έργα ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, επιχορηγήσεις κοινωνικών δομών, και προμήθειες μέσω πολιτικής προστασίας.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε: " Λαμβάνοντας υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες που έχουν οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης, συνεργαστήκαμε με τους Δημάρχους,που από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκαν τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προγράμματος. Καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα μοναδικό πανελλαδικά μοντέλο συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης. Αυτή η επιτυχία μας γεμίζει αισιοδοξία και είναι κινητήριος δύναμη της επέκτασης το προγράμματος σε νέα έργα με επιπλέον πόρους".

Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αναφορικά με τη συνάντηση εργασίας για την πορεία των έργων δήλωσε:

«Με πολύ κόπο, μόχθο και προσπάθεια καταφέραμε να εντάξουμε πολλά έργα στο πρόγραμμα "Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη" προς όφελος των πολιτών του Δήμου Συκεών-Νεάπολης. Ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στην μεγάλη αυτή πρόκληση και πλέον σχεδιάζει με την υποστήριξη της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης την διεύρυνση του προγράμματος με νέα έργα για την βιώσιμη ανάπτυξη και προοπτική του Δήμου μας».