Σάββατο 17 Αυγούστου 2019
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Στη συνάντηση Παυλόπουλου και Μενέντεζ, στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν παρών και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Τον Γερουσιαστή και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ, υποδέχτηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενώ στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν παρών και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο Μενέντεζ θεωρείται μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο Μάρκο Ρούμπιο, ο «αρχιτέκτονας» του νοσχεδίου που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ, το οποίο για πρώτη φορά προβλέπει ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πρέπει να υποβάλει λίστα στη Βουλή με τον αριθμό των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπλέον, στο ίδιο νομοσχέδιο ζητείται η άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Μενέντεζ μίλησε για την «εξαιρετικά αισιόδοξη προοπτική» που δημιουργείται στην Ανατολική Μεσόγειο με την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Τόνισε επίσης ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μία από τις σπάνιες περιπτώσεις –σε μια συγκυρία κατά την οποία η πόλωση βρίσκεται στα ύψη– όπου καταγράφεται διακομματική συναίνεση στην Ουάσιγκτον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ