Skip to main content

Συνάντηση Πλεύρη-Γκάγκα με Ιερώνυμο: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των εμβολιασμών

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι βελτίωσης της συνεργασίας στα θέματα της πανδημίας, όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του.

Η συνδρομή της Εκκλησίας στο πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς και η ευρύτερη συνεργασία Εκκλησίας – υπουργείου Υγείας, βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα στην αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Κατά τη συνάντηση, εξετάστηκαν τρόποι βελτίωσης της συνεργασίας στα θέματα της πανδημίας, όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «έργο σοβαρό και για την Εκκλησία είναι η ενασχόληση με την υγεία του ανθρώπου. Δεν είναι, όμως, δυνατόν να είναι έργο μόνο δικό της. Είναι κυρίως της Πολιτείας και εμείς καλούμεθα να βοηθήσουμε. Επομένως, αυτό που λέμε για συναλληλία και συνεργασία που θέλουμε να επικρατεί στον χώρο μας, θέλουμε να είναι πραγματικότητα. Γι’ αυτό, λοιπόν, ανταλλάξαμε απόψεις, θέσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους όσο το δυνατόν, καλύτερους για μια συνεργασία στα θέματα της πανδημίας, στα θέματα της αντιμετώπισής της, αλλά και στα γενικότερα προβλήματα της Υγείας».

Όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, «έναν στόχο που βάλαμε είναι να κάνουμε όλοι μαζί μια επίσκεψη σε αυτά τα έργα της Αρχιεπισκοπής μας, μαζί με τον υπουργό, την αναπληρώτρια υπουργό και τους συνεργάτες τους, να δούμε ποια είναι αυτά, πώς λειτουργούν, τι προσφέρουν. Είναι αλήθεια ότι πολλοί λένε “τι κάνει η Εκκλησία”. Η Εκκλησία δεν είναι για να φωνάζει, για να ομιλεί, αλλά είναι και για να πράττει.  Αυτό το “πράττειν” μας ενδιαφέρει περισσότερο να έρθει σε γνώση των ανθρώπων που πολλές φορές  καταλογίζουν πολλά ημών των ιερέων, χωρίς να γνωρίζουν σε βάθος το έργο μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευχαρίστησε την Εκκλησία για την αρωγή της μέχρι τώρα, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και στην προσπάθεια να πειστεί όλο και περισσότερος κόσμος να εμβολιαστεί.

«Επιπλέον, μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν τόσο με κοινωνικές πρόνοιες, όσο και με πρόνοιες που σχετίζονται με την Υγεία και συνεπικουρούν την Πολιτεία και κανονίσαμε να επισκεφτούμε αυτές τις δομές, έτσι ώστε και εμείς οι ίδιοι να συμβάλλουμε ως Πολιτεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται.  Μας δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουμε και για ευρύτερα θέματα, καθώς και να έχουμε και μια πνευματική συζήτηση» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Επεσήμανε, δε, ότι «το υπουργείο θα προσπαθήσει να συμβάλλει και να βοηθήσει την Εκκλησία στο έργο της και αντιστοίχως η Εκκλησία, όπως πάντοτε, συνδράμει την Πολιτεία και θέλουμε να δείξουμε ότι και στο κομμάτι της πανδημίας, μαζί η Εκκλησία με την Πολιτεία, θα βοηθήσουμε τον κόσμο, τους πολίτες, ώστε να πάμε στην επόμενη ημέρα».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με την εκκλησία. «Όπως ξέρετε, η Υγεία δεν είναι μόνο να μην είναι κανείς άρρωστος, με ένα τραύμα ή ένα σοβαρό νόσημα. Είναι και να αισθάνεται γενικά ευτυχής και υγιής. Κι αυτό το καταφέρνουμε μόνο σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει σεβασμός και υπάρχει στήριξη» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Όλα αυτά τα πετυχαίνουμε όταν δουλεύουμε μαζί. Η στήριξη της Εκκλησίας είναι κεφαλαιώδης σε αυτό το έργο, όπως είναι και ο εθελοντισμός όλων μας. Νομίζω, λοιπόν, ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά βήματα και έτσι θα προχωρήσουμε».