Skip to main content

Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Τσίπρα με επίκεντρο την πανδημία

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κατάστασης, ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα θέματα της πανδημίας αλλά και της δημοκρατίας αναμένεται να συζητήσει σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης με αποτέλεσμα και κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τα εγκληματικά λάθη και το απόλυτο μπάχαλο με τη διαχείριση της πανδημίας» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στις χθεσινές δηλώσεις των επιστημόνων και λοιμωξιολόγων αλλά και μελών της Επιτροπής (Σαρρηγιάννης, Τούντας, Δερμιτζάκης, Παναγιωτόπουλος, Καπραβέλος, Βανταράκης) για επερχόμενο σφοδρότερο τρίτο κύμα, μετά τα μηνύματα εφησυχασμού που έστειλε η κυβέρνηση με τα ρεβεγιόν στις γιορτές και τις πρωτοφανείς εικόνες συνωστισμού στα Θεοφάνεια.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα τον εορτασμό των Θεοφανείων λένε ότι ο πρωθυπουργός «έκανε τα στραβά μάτια για να μην έχει πολιτικό κόστος από την Εκκλησία -επανέλαβε δηλαδή το ίδιο πράγμα που έκανε του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη- επαναλαμβάνοντας έτσι τα ίδια εγκληματικά λάθη που οδήγησαν σε περισσότερους από 4.500 νεκρούς από τις αρχές Νοέμβρη μέχρι σήμερα».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται και στο άνοιγμα των σχολείων σχολιάζοντας «το μπάχαλο που δημιουργήθηκε από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών».

«Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος το πρωί ανακοίνωνε πιθανή αναβολή του ανοίγματος τη Δευτέρα ώστε να συνεδριάσει την Παρασκευή η Επιτροπή για να έχουν όλα τα δεδομένα για ασφαλές άνοιγμα και δύο ώρες αργότερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων, με την αρμόδια υφυπουργό να λέει επί λέξει πως «δεν περιμένουμε από τους λοιμωξιολόγους» ανέφεραν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιοι άνθρωποι ανέφεραν ακόμα ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να γράφει τις εισηγήσεις της Επιτροπής στα παλαιότερα των υποδημάτων της, την ώρα που το ΕΣΥ παραμένει σε ασφυκτική πίεση χωρίς ενίσχυση και όλοι βλέπουν το παγόβουνο του τρίτου κύματος να έρχεται. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας».