Skip to main content

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Μπακογλίδη για το ενδεχόμενο συνεργασίας

Η συζήτηση στην παράταξη του κ. Μπακογλίδη για τη συνεργασία με το κυβερνών κόμμα πρόκειται να γίνει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Μέσα στις προσεχείς ημέρες πρόκειται να κριθεί εάν ΣΥΡΙΖΑ και Θεοδόσης Μπακογλίδης, θα πορευτούν μαζί στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου στην Καλαμαριά. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει τη συνέλευση των μελών της οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος στην Καλαμαριά και στη συνέχεια η όποια απόφαση θα έλθει προς συζήτηση και στη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, την Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση. Η συζήτηση στην παράταξη του κ. Μπακογλίδη για τη συνεργασία με το κυβερνών κόμμα πρόκειται να γίνει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Χθες το βράδυ οι δύο πλευρές είχαν τη δεύτερη και τελική συνάντησή τους. Έγινε στο δημαρχείο Καλαμαριάς και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουίτσης, η συντονίστρια της τοπικής οργάνωσης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος το 2014 Μανώλης Λαμτζίδης και οι άλλοι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Λιάνα Κοταλακίδου, Φανή Καζάρα και Γιάννη Καϊμακτσίδης.

Στη συνάντηση οι δύο πλευρές συζήτησαν τους όρους της συνεργασίας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπακογλίδης ζήτησε να μην υπάρξει εμφανής ανοιχτή στήριξη από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως είπε, δεν θα υπάρξει ανάλογη στήριξη και από κανένα άλλο κόμμα. Τόνισε, πάντως, ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασία από τον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ δεσμεύτηκε πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει συνεργασία στον δεύτερο γύρο και ασφαλώς και μετά τις εκλογές, στο πλαίσιο της νέας δημαρχιακής περιόδου.

Συζήτηση έγινε επίσης και για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπακογλίδη σε περίπτωση που θα υπάρξει συνεργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμία να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο εξέφρασαν οι τρεις από τους τέσσερις εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης (Κοταλακίδου, Καζάρα, Καϊμακτσίδης), ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο επικεφαλής της ΡΕΚ κ. Λαμτζίδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπακογλίδη θα συμμετάσχουν άλλα δύο με τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το πολύ, καθώς στους κόλπους της παράταξης του δημάρχου υπάρχουν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις από αρκετούς ως προς την αναγκαιότητα αυτής της συνεργασίας.