Skip to main content

Συνάντηση Βούγια με την «Κίνηση των 5»-Τα είπαν Κουράκης - Νοτοπούλου

Η συγκεκριμένη συνάντηση θεωρείται κρίσιμη καθώς από το αποτέλεσμά της θα φανεί εάν υπάρχει έδαφος για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Συνάντηση μεταξύ της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» και της «Κίνησης των 5» δημοτικών συμβούλων πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι. Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη καθώς από το αποτέλεσμά της θα φανεί εάν υπάρχει έδαφος για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Η «Κίνηση των 5» (Γιώργος Αβαρλής, Παναγιώτης Αβραμόπουλους, Γιώργος Αρβανίτης, Ανδρέας Κουράκης, Μόνικα Αϊβάζογλου) θα προσέλθει με την πρόταση συγκρότησης μιας νέας παράταξης, από μηδενική βάση, στην οποία θα συγκλίνουν και άλλες κινήσεις και από την οποία θα προκύψει ο υποψήφιος δήμαρχος. Από την πλευρά τους οι Σπύρος Βούγιας και Νίκος Νυφούδης οι οποίοι συγκρότησαν την «Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη», φαίνεται να επιμένουν στη δική τους πρωτοβουλία καθώς έχουν προγραμματίσει ήδη την πρώτη τους εκδήλωση για τις 15 Δεκεμβρίου, στην οποία θα ανακοινώσουν και την πρώτη ομάδα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Με την «Υψίπολις»

Σήμερα το βράδυ οι «5» συναντήθηκαν με την Κίνηση «Υψίπολις» την οποία συγκροτούν στελέχη που προέρχονται κυρίως από την ανανεωτική αριστερά και τους οικολόγους (Όμηρος Ταχματζίδης, Κατερίνα Δημητριάδου, Νίκος Φώτου, Νίκος Γραικούσης, Δημήτρης Ψαλίδας, Δημήτρης Τεμουρτζίδης κ.λπ.). Στη συνάντηση διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κοινή διάθεση να υπάρξουν προγραμματικές συγκλήσεις και με άλλες κινήσεις και συλλογικότητες με στόχο, όπως ειπώθηκε, «να μην υπάρξει παλινόρθωση της συντηρητικής παράταξης στο δήμο Θεσσαλονίκης».  

Τετ α τετ με Νοτοπούλου

Το μεσημέρι, στο περιθώριο της ημερίδας την οποία διοργάνωσε η Voria.gr για το κυκλοφοριακό, υπήρξε ολιγόλεπτη συνάντηση του Ανδρέα Κουράκη με την υφυπουργό Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία ήταν εκ των εισηγητών της ημερίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση αφορούσε τις δημοτικές εκλογές, καθώς ήδη, είχαν φουντώσει οι φήμες ότι η κ. Νοτοπούλου θα είναι η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συζητήθηκε, δεν διέρρευσε από καμία πλευρά.