Skip to main content

Προσφυγικό και Κυπριακό στη συνάντηση του Τσίπρα με τον Ολαντ

Ο πρωθυπουργός απευθύνει αυτή την ώρα χαιρετισμό στη Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του στα social media, «συζητήσαμε το Προσφυγικό, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις σχέσεις της Ε.Ε. με τις χώρες του Περσ. κόλπου και την πορεία της οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό στη Διάσκεψη, ενώ θα έχει και διμερή συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πλήθος ηγετών του αραβικού κόσμου, οι οποίοι βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι για τη σημερινή επέτειο των 45 χρόνων από την ένωση των επτά εμιράτων και τη δημιουργία του κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το 1971.

Χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας σε τομείς που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομία, το επενδυτικό ενδιαφέρον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό.