Skip to main content

Συνάντηση Θεοδωράκη - Φερχόφστατ για μεταναστευτικό και οικονομία

Η εκτίναξη των προσφυγικών ροών, και οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα επί τάπητος στη συνάντηση Θεοδωράκη-Φερχόφστατ.

Συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ είχε σήμερα ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Επί τάπητος τέθηκε η εκτίναξη των προσφυγικών ροών, τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα. Το «παρών» έδωσαν διάφορα στελέχη του Κόμματος, όπως και ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Φερχόφστατ τόνισε ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκό σχέδιο που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην ανάκαμψη αλλά θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση εξακολουθούν να προσεγγίζουν την ελληνική οικονομική κρίση με λογιστικό μόνο τρόπο, οδηγώντας την και πάλι σε αδιέξοδο. Υποστήριξε παράλληλα, ότι θα ήταν καλό η οικονομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να ενημερώνεται και τελικά να ελέγχει τη δράση των Θεσμών αλλά και των Ελλήνων υπουργών σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, στη Δημόσια Διοίκηση, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την γεωργική παραγωγή, την παιδεία αλλά όπως επισήμανε η «κυβέρνηση έχει κλειστά τα αυτιά της και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς να βολεύει τα δικά της παιδιά».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο Ευρωπαίος πολιτικός τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Ποταμιού για τη διεξαγωγή μίας συνάντησης κορυφής στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετέχουν τα ευρωπαϊκά όργανα και όσες χώρες εμπλέκονται άμεσα στο ζήτημα.

Καταλήγοντας, συμφώνησαν ότι  «δεν θέλουμε μια Ευρώπη φρούριο αλλά η ανεξέλεγκτη δράση των δουλεμπόρων δυσκολεύει την ζωή και των προσφύγων αλλά και των ντόπιων πληθυσμών που καλούνται να διαχειριστούν ένα πρόβλημα που είναι πάνω από τις δυνάμεις τους».