Skip to main content

Βλέπει τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης ο Θεοδωρικάκος - Tα αιτήματα

Ο υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη - Συναντήσεις με Καράογλου και δημάρχους

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί την προσεχή Δευτέρα 26 Αυγούστου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στις 11 το πρωί ο υπουργός θα έχει συνεργασία με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου στο Διοικητήριο και δύο ώρες αργότερα θα έχει συνάντηση με τους 14 δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από το εθιμοτυπικό της συνάντησης οι δήμαρχοι έχουν ετοιμάσει υπομνήματα με τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι δήμοι τους. Στην κορυφή του καταλόγου των αιτημάτων των δημάρχων θα βρεθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ζήτημα της σχολικής στέγης το οποίο ταλανίζει κυρίως δήμους με μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση, όπως για παράδειγμα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και θα ζητηθεί από τον υπουργό να προχωρήσουν τα σχέδια τα οποία είχαν εκπονηθεί για κατασκευή νέων σχολικών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ.

Παράλληλα θα τεθούν και άλλα ζητήματα τα οποία είχαν συζητηθεί και με την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να προχωρήσει η επίλυσή τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάπλαση του δυτικού θαλάσσιου μετώπου, η απορρύπανση του Θερμαϊκού όπως και η ολοκλήρωση της παραχώρησης ανενεργών στρατοπέδων στους δήμους. Επ’ αυτού θα ζητηθεί να καταργηθεί ο νόμος Καμμένου ο οποίος προβλέπει την παροχή ανταλλαγμάτων στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση στρατοπέδων, όπως συνέβη στην περίπτωση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά όπου ο ομώνυμος δήμος υποχρεώθηκε να δώσει ως αντάλλαγμα 83 δημοτικά διαμερίσματα.

Ειδικότερα θα γίνει συζήτηση για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου για το οποίο πρόσφατη απάντηση του υπουργού Άμυνας σε ερώτηση της βουλευτού Έλενας Ράπτη θορύβησε την τοπική κοινωνία καθώς κάνει λόγο για αξιοποίηση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκτεταμένη ανοικοδόμηση.

Συζήτηση θα γίνει επίσης και για το πρώην στρατόπεδο Γκόνου για το οποίο τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης ζητούν να αξιοποιηθεί για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου.