Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε για άλλη μία φορά τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο Ουκρανικό λαό

Στο Φανάρι βρέθηκε την Κυριακή η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα και το απόγευμα έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνοδευόταν από τον Andriy Yermak, επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, την Yulia Svyrydenko, πρώτη Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, τον .Αndrii Sybiha, Αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα Vasyl Bodnar, τον Γενικό Πρόξενο στην Πόλη Roman Nedilskyi, καθώς επίσης στελέχη της Προεδρίας της Ουκρανίας και συνεργάτες της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Παναγιώτατος εξέφρασε για άλλη μία φορά τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο Ουκρανικό λαό, ο οποίος με σθένος και αποφασιστικότητα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του, και εξέφρασε την ευχή σύντομα ο πόλεμος να τερματιστεί και να επανέλθει η ειρήνη στην Ουκρανία.

Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για το ενδιαφέρον και τη στήριξή του προς τον λαό της Ουκρανίας.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Προηγουμένως, η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο ουκρανικής καταγωγής Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Καμιάνοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέως, την ενημέρωσε για την ιστορία και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Πηγή φωτογραφιών: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ