Skip to main content

Συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Αντόνιο Κόστα στην Λισαβόνα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε σήμερα στη Λισαβόνα συνάντηση με τον με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό και επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Συνάντηση με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό και επικεφαλής του Πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιο Κόστα, στη Λισαβόνα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης στις συνομιλίες του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό που θα ξεκινήσουν στις 11:30 ώρα Ελλάδας, εστιάζει στις πολιτικές αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, στο πρόγραμμα της Πορτογαλίας για την κατασκευή 26.000 κατοικιών για ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια από νέα ζευγάρια, ώστε να αντιμετωπιστεί το συνεχώς αυξανόμενο κόστος στέγασης, καθώς και στους τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι κ.κ. Κόστα και Ανδρουλάκης πρόκειται επίσης να συζητήσουν την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη νέα στρατηγική για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας που θα πρέπει να έχει η ΕΕ.