Skip to main content

Συνάντηση Τσακίρη με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ για την αστική συγκοινωνία

Για τη Μυγδονία ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ζήτησε επιπρόσθετα επανασχεδιασμό στα υφιστάμενα δρομολόγια, ώστε να φτάνουν τα αστικά έως τον Σταθμό του ΟΣΕ

Σε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του κάλεσε σήμερα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης τον πρόεδρο της «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.» Στέφανο Τσόλη, με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για μεταφορά περίπου του 1/3 του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ.

Ο κ. Τσακίρης ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τις διαβουλεύσεις που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη, δεδομένου ότι ο υπό συζήτηση σχεδιασμός περιλαμβάνει και τις γραμμές που εξυπηρετούν περιοχές που ανήκουν στα διοικητικά όρια του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ξεκαθάρισε ότι η αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών από τις αστικές συγκοινωνίες αποτελεί αίτημα πρώτης γραμμής. Παράλληλα, έβαλε στο τραπέζι αφενός το αίτημα για ενίσχυση των δρομολογίων που εξυπηρετούν τους μαθητές κατά τις ώρες μετακίνησής τους προς και από τα σχολεία και αφετέρου το ζήτημα της καθιέρωσης διαδημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους οι περιοχές που εντάσσονται στις δημοτικές ενότητες που συναπαρτίζουν τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Ειδικά για τη δημοτική ενότητα της Μυγδονίας ο κ. Τσακίρης ζήτησε επιπρόσθετα επανασχεδιασμό στα υφιστάμενα δρομολόγια, ώστε τα αστικά λεωφορεία που εξυπηρετούν την περιοχή να φτάνουν μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Απαντώντας στα σχετικά ερωτήματα που του τέθηκαν από την πλευρά του δημάρχου Ωραιοκάστρου, ο κ. Τσόλης σημείωσε ότι, εφόσον οι διαβουλεύσεις καταλήξουν και το συγκοινωνιακό έργο πράγματι εκχωρηθεί στα ΚΤΕΛ, τότε τα δρομολόγια θα εκτελούνται με σύγχρονα λεωφορεία αστικού τύπου, τα οποία τα ΚΤΕΛ θα προμηθευτούν ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσόλης, ανά γραμμή θα προβλέπεται δεσμευτικός αριθμός δρομολογίων, που θα εκτελείται απαρέγκλιτα, τη στιγμή που σήμερα υπάρχουν πολλά δρομολόγια που χάνονται, με αποτέλεσμα οι πολίτες να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, το επιβατικό κοινό θα γνωρίζει ακριβώς τι ώρα θα περάσει το αστικό από κάθε στάση, καθώς τα λεωφορεία τα οποία θα εκτελούν τα δρομολόγια θα διαθέτουν συστήματα τηλεματικής.

«Ο δήμος Ωραιοκάστρου παρακολουθεί πολύ στενά σε όλα τα στάδιά τους τις διαπραγματεύσεις, με μοναδικό γνώμονα την προφανή αναγκαιότητα για άνετες και αξιόπιστες μετακινήσεις των πολιτών του με την αστική συγκοινωνία», υπογράμμισε ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης, ο οποίος για το θέμα αυτό θα έχει συναντήσεις και με τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.