Skip to main content

Συνάντηση Τσίπρα-Κατσιφάρα και δημάρχους της Ηλείας

Η Δυτ. Πελοπόννησος είναι μία περιοχή με μεγάλες δυνατότητες, ανέφερε ο πρωθυπουργός-Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας

Προβλήματα και ανάγκες της Δυτικής Πελοποννήσου βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίωρης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, δημάρχους της Ηλείας και εκπροσώπους φορέων, στο δημαρχείο Ήλιδας, τη Δευτέρα.

Ο κ. Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά από τη συνάντηση, σημείωσε ότι η Δυτική Πελοπόννησος είναι μία περιοχή με μεγάλες δυνατότητες, ένα ευλογημένο φυσικό περιβάλλον, μια μεγάλη κληρονομιά και πολιτισμική παράδοση.

«Ο συνδυασμός αυτών, παράλληλα με τις δυνατότητες της παραγωγικής ανασυγκρότησης, σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, μπορούν να δώσουν ελπίδα και προοπτική, ώστε να ξαναγυρίσουν οι άνθρωποι πίσω στον τόπο τους», πρόσθεσε.

Ως παραγωγική χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, την σημερινή συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα, εκπρόσωποι του πρώτου και δευτέρου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως είπε ο Απόστολος Κατσιφάρας, «ανοίξαμε την ατζέντα κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν την Δυτική Ελλάδα, όπως αυτά των υποδομών, δηλαδή την ολοκλήρωση της "Ολυμπίας Οδού" και τα οδικά τμήματα Πάτρας-Πύργου, Πύργου-Καλού Νερού και Καλού Νερού-Τσακώνας». Επίσης πρόσθεσε, ότι «αναδείξαμε το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία, το ζήτημα της έλευσης του φυσικού αερίου στην περιφέρειά μας και το έργο του σιδηροδρόμου από την Πάτρα προς Πύργο και Αρχαία Ολυμπία».

Όπως είπε στην συνέχεια ο Απόστολος Κατσιφάρας, «ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έδειξαν την πλήρη κατανόηση, γνωρίζουν τα θέματα και περιμένουμε από την θετική συνάντηση που είχαμε, να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, έτσι ώστε η Δυτική Ελλάδα να αποκτήσει αναπτυξιακό πλεονέκτημα».