Skip to main content

Συνάντηση Τσίπρα-Λινού - «Τιμητικό που με προτείνατε για υπουργό Υγείας»

Η κ. Λινού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την πρόταση, αναφέροντας πως ήταν ιδιαίτερη τιμή το ότι την πρότεινε για υπουργό Υγείας.

Με την καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, στον απόηχο και της πρότασής του για τη θέση του υπουργού Υγείας και ένα εξάμηνο πλάνο ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ευχαρίστησε την κ. Λινού για την προσπάθεια που κάνει από το δικό της «μετερίζι», γιατί, όπως τόνισε, «διαρκώς επισημαίνατε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ακόμη και την μεγάλη περίοδο του εφησυχασμού τους καλοκαιρινούς μήνες». Είπε ότι η πρότασή του για την κ. Λινού, ήταν πρόταση αξιοποίησης «σε μια προσπάθεια συλλογική, να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να ανασυγκροτήσουμε το ΕΣΥ».

«Βλέπουμε», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ότι οι εξελίξεις δεν είναι θετικές σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή» και τόνισε ότι «αυτή την ώρα πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα. Δεν χρειάζεται διχαστική αντίληψη». Σημείωσε πως «ακόμη και σε κρίσιμα ζητήματα πολιτικής διαφωνίας μπορούν να βρεθούν συνεννοήσεις και όχι κανείς να οξύνει τεχνητά την πόλωση και το διχασμό». Ευχαρίστησε την κ. Λινού για την προσφορά της, τονίζοντας ότι «η στάση του καθενός μας είναι κρίσιμη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον συλλογικό κίνδυνο για την κοινωνία και τους ανθρώπους μας».

Η κ. Λινού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την πρόταση, αναφέροντας πως «ήταν ιδιαίτερη τιμή το ότι με προτείνατε για αυτή την πολύ σημαντική θέση». Η καθηγήτρια επιδημιολογίας είπε ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, τα θέματα στα οποία επέμεινε ήταν η σύμπνοια, η υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων και κυρίως η αποφυγή του ρατσισμού κατά του ασθενούς, ενώ ο πόλεμος είναι κατά της αρρώστιας. «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το πώς θα προφυλάξουμε ισότιμα και δίκαια όλους τους ανθρώπους που κατοικούν στην Ελλάδα. Όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες αλλά κάθε άνθρωπο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στη χώρα μας», είπε.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με Φ. Γεννηματά και Κυρ. Βελόπουλο για πορεία Πολυτεχνείου

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια των χθεσινών του τηλεφωνικών επαφών με τον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, κατά τις συνομιλίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση της κυβέρνησης και την «κλιμακούμενη προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος, με αποκορύφωμα την αντισυνταγματική διάταξη απαγόρευσης των συναθροίσεων με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.», ανησυχία την οποία συμμερίστηκαν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, κατά τις ίδιες πηγές.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στους συνομιλητές του ότι «με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας, η καθιερωμένη πορεία του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά συμβολικές πρωτοβουλίες για την επέτειο, με ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας, μπορούν και πρέπει να πραγματοποιηθούν». «Η εκ προοιμίου δε απαγόρευσή τους από τον κ. Μητσοτάκη, απαντά μονάχα σε σχεδιασμούς τεχνητής όξυνσης, πόλωσης και αποπροσανατολισμού από τις σοβαρότατες κυβερνητικές ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας», σημείωσε.